Tuesday, December 20, 2011

Q.a.S.e.H @ KLCC

*

*

awal bulan hari tu... 1/12...transit shah alam dulu...sebelum gerak g Melaka tuk cuti-cuti Malaysia...gerak dari Selama dalam pukul 8.00 pagi..sampai Shah Alam dekat pukul 1...lepas lunch..saje ajak diaorg g KLCC..bawa Qaseh jalan2..sebab singgah kejap je situ..kesian lak kat dia...

so dalam pukul 3 g KLCC...naik train je..saje nak bawa bebudak ni jalan2 naik train...orang seperti biasa..ramai...lepas tu hujan la pulak...nak g taman KLCC...jalan2 kat dalam dulu...petang sikit baru leh g taman..tp kejap je sbb hujan balik...



masa jalan2 kat tepi kolam tu...tersempak ngan uya..hehehe..marah dia datang KL tak bagi tau...bukan tak nak bg tau...tp singgah KL kejap je..tak sempat...



lepas tu terus balik shah alam...orang punya la ramai dengan sistem tiket baru tukar pakai coin mcm game tu...huhuhu..penat giler...tapi seronok bawa qaseh naik train...dia tak banyak ragam pun...cool je...boleh bawa jalan lagi ni..hehehe

Thursday, December 15, 2011

~ Tuhan tolong lembutkan hati 'DIA' ~

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Hafiz :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Adira :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Hafiz :
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku








Ombak Rindu

Wednesday, November 16, 2011

~ wOrdLess weDnesday ~ #2

*

*

family trip ~ big family :) ~ @ cameron highland... :)



*



*



*



*



*



*

*

~ wOrdLess weDnesday ~ #1

*

*

wan hasmat wedding ~ at Machang, Kelantan... :)




*

*

Wednesday, September 14, 2011

kemunculan..

*


*

lama dah menghilang...hehehe...biasa la...
sebelum terlambat...nak ucapkan..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR BATIN...!!!!


update terbaru:

1. berat lepas PDR (1 Syawal) = 79.9 kg...penurunan sebanyak 1.4 kg saje...

2. berat lepas raya (14 Syawal) = 80.7 kg...naik 800 gram...huhuhu

3. sekarang tengah mood puasa n diet secara perlahan...sebab majlis makan-makan masih banyak...

4. takde sertai program diat online lagi buat masa ni...mungkin akan diet sendiri2...tapi semangat cepat luntur kalau diet sorang2 ni...

tu je rasanya...story n gambar raya...sebelum raya...meniaga kat bazar...banyak...tp tgk la rajin ke tak nak upload...hehehehe...

selamat berhari raya buat semua... :)


----n----



Tuesday, August 2, 2011

penutup dan permulaan...

*

*

PD50H sudah berakhir 1 Ramadhan lepas...

keputusannya..berat saya terkini ialah....

^

^

^



81.3 kg...penurunan sebanyak 5.4 kg dari awal program..walaupun tak capai 75 kg...tapi bersyukur sebab ada penurunan...5 kg tu pun kira banyak la kan.... :)

maka...diet diteruskan dengan program PDR pulak....

target masih sama...75 kg...bila la nak sampaikan...nak tukar target lain lak..huhuhu...bulan puasa ni tak tau la leh turun ke tak...harap2 boleh la turun 3-4 kg lg....

selamat berpuasa dan selamat berdiet untuk gang PDR....



----n----

Monday, August 1, 2011

~P.A.C~

*

*

23-24/07/2011 yang lepas...

kite telah berjaya menjalani ujian PAC kat USM, Pulau Pinang...

ada 1 ujian fizikal...dan 5 ujian individu...

ujian fizikal tu kena lari 20 meter ulang alik...ada banyak level...setiap level kena lari dalam 7-10 kali ulang-alik sepanjang 20 meter tu....setiap level ada masa...kena sampai sebelum bunyi beep ke garisan yg diaorg dh sediakan....makin tinggi level..makin laju masa...huhuhu...

kejang gak la kaki..sebab pecut...masa training lari biasa2 je....sebelum lari ni amik ujian pksikologi dulu....

lepas tu dibahagikan kepada 5 kumpulan...untuk 5 aktiviti berlainan....aktiviti nya:
1. penyelesaian masalah
2. debat parlimen
3. simulasi mesyuarat
4. pengucapan awam
5. public speaking...

kite kena aktiviti 1-3 lepas lari tu...aktiviti 4 dan 5 esoknya....nasib baik sempat prepare dengan bantuan imma dan kak cik...diaorg tolong carikan maklumat...lepas tu email kat kite...kite tinggal print n ringkaskan untuk pengucapan awam dan public speaking...kite dapat tajuk Malaysia History dan Kesenian...



ni masa hari kedua...nombor tu perlu pakai sepanjang masa..sebab panel memberi markah berdasarkan nombor...

kesimpulannya...PAC ni bagi kite pengalaman baru la...PAC ni lebih kurang ujian PTD...kite punya la tak minta PTD sebab tak nak lalui semua2 tu...tapi kali ni terpaksa juga.. :)

keputusan nya tak tau lagi...ada rezeki ada la kan...tapi kena lalui interview dulu...doakan kite ye.... :)



----n----

Sunday, July 31, 2011

budak ini...

*

*

saya rindu sangat kat budak ini....!!!!!!!



Qaseh Nur Nazira...

dia baru dapat adik lelaki...Hassan Harris...sayang sangat kat adik dia konon...

sikit2 pegang pipi...sayang hassan kata dia...tapi lama2 dia hempuk gak..hehehe



sangat kuat makan..makan nasi nak lauk chicken...takde chicken pura2 pengsan..gedik giler...telur chicken pun tak nak...

banyak mulut...suka bercerita...siap pakej ngan tangan...tapi tak paham pun apa dia kata...hehehe....

rindu la kat dia...mak dia tak bagi pinjam...huhuhuhu...



----n----

Saturday, July 30, 2011

Salam Ramadhan..

*

*

Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut bulan Ramadhan buat semua umat Islam di seluruh dunia...

Semoga sihat dan tabah menjalani ibadah puasa...

saya merendah diri memohon maaf sekiranya tersalah kata atau tersalah laku kepada sesiapa saje...

buat gang PDR..selamat berdiet juga.. :)



----n----

Friday, July 29, 2011

~PD50H~ berat minggu keenam & ketujuh

*

*

berat terkini setelah tujuh minggu PD50H...

bagi 2 minggu terakhir berat kite sama sahaja...iaitu 81.9 kg....

target abis PD50H ialah 75 kg...

rasanya tak dapat sebab minggu depan adalah timbangan last...

tapi bersyukur sebab berat turun -+ 4 kg....

harap-harap bulan puasa ni dapat turun 4-5 kg lagi....



PD50H akan bertukar kepada PDR (Program Diet Ramadhan)....

dan saya akan terus berjuang lagi hingga hujung tahun ini untuk dapat berat 65 kg sekurang-kurangnya...harap-harap boleh la dapat..hehehe



----n----